menu

De gemeente

Hier in het zuiden van Zeeland leven we aan de grens. Veel doen we óp, soms óver de grens. De Vlaamse inslag is merkbaar in de Bourgondische wijze van leven én in de mentaliteit van de Hulstenaren. We bekijken het leven met een knipoog. Hulst beslaat met een oppervlakte van ruim 25.000 ha het overgrote deel van Oost-Zeeuws-Vlaanderen. De Westerschelde scheidt ons van de rest van Nederland. Als we ons omdraaien kijken we Vlaanderen recht in het gezicht. Zeeuws-Vlaanderen is gericht op Vlaanderen, maar hoort tegelijkertijd bij Zeeland. Dat is onze kracht!

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden in ons land. Rondom de historische binnenstad liggen verscheidene woonwijken. De binnenstad van Hulst wordt gekenmerkt door vele monumentale panden, zoals de Sint Willibrordus Basiliek – in 2009 uitgeroepen tot De mooiste kerk van Nederland - het stadhuis, het streekmuseum en het ’s-Landshuis.

Rondom de binnenstad zijn in de Tachtigjarige Oorlog 3,5 km lange stadswallen aangelegd. Vanaf deze stadswallen heeft u een magnifiek uitzicht over de historische binnenstad. Om de stad ligt een brede stadsgracht. Hulst heeft 4 stadspoorten. En deze stadspoorten heeft de meest Vlaamse stad van Nederland steeds wijd open staan!

De winkels in de Hulster binnenstad zijn 7 dagen per week open. Op maandag is het sinds jaar en dag markt en dan staan op het historische marktplein diverse kramen. Op de donderdag is er een kleinere markt met groenten/fruit, vis en kaas. Bij mooi weer is het goed toeven op de vele terrasjes. De historie, de bruisende binnenstad en het onmiskenbare Bourgondische karakter van de stad zorgen voor veel dagjesmensen.

Hulst wordt ook vaak in één adem genoemd met Reynaert de Vos. Bij de Gentsepoort begroet de vos vanaf zijn monument iedereen die de vestingstad betreedt.
Elke zomer vinden in Hulst de Vestingdagen plaats. Dit is een groot evenement waar ieder jaar veel bezoekers op af komen. Naast de Vestingdagen zijn er jaarlijks nog tal van activiteiten, zoals het Midwinterfestival, de Dweildag, de kermissen, carnaval en de intocht van Sinterklaas.
Hulst heeft een scala aan allerlei voorzieningen zoals winkels, horecabedrijven, voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, sport en cultuur.

Inloggen