menu
Pagadders

Duik in de rijke geschiedenis van Hulst met de Pagadders. Deze Spaanse soldaatjes staan verspreid in de binnenstad en vertellen je alles over een spannende periode in de geschiedenis van onze mooie Vestingstad. Het verhaal van de Pagadders begint hier ! 

Bemachtig nu het Grote-Pagadder-Doe-Boek!

Op maandag 17 juni 2019 start een hele bijzondere pagadderactie. Pagaddermascotte Curioso overhandigt die dag om 10.00 uur in de winkel Blokker/Top 1 Toys, aan de Grote Markt in Hulst, het eerste exemplaar van het grote Pagadder Spaar & Doe Boek aan wethouder van Damme – Fassaert.

Het Spaar & Doe Boek is een initiatief van lokale ondernemers en de gemeente Hulst. In het boek wordt het Pagadderverhaal verteld en zijn allerlei spelletjes en puzzels te vinden. Verder kunnen stickers worden gespaard die in het boek kunnen worden geplakt.

Het boek – dat veertig bladzijden telt - is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende ondernemers. Bij besteding van 10 euro wordt een zakje met vier stickers gegeven. In totaal passen er 100 stickers in het doe-boek. Sparen kan tot en met 31 juli 2019.

De Pagadders hebben elk hun eigen stekje in de Hulster vesting. De Spaanse soldaten vertellen over de bijzondere geschiedenis van de vestingstad Hulst. Er is een Pagadderroute die je langs alle Pagadders leidt. Die route kun je vinden via onderstaande link en is verkrijgbaar bij het VVV aan de Steenstraat te Hulst.

Ben je nu al benieuwd waar je alle Pagadders in Hulst kunt vinden? Download dan hier de plattegrond en ontdek ze allemaal! 

Bekijk hier alle promotievideos:

Video 1: Barco in Vlissingen 

Video 2: Hermana in Sluis

Video 3: Piedra, Barco en Hermana in Terneuzen en Axel

Video 4: Curioso in Sint Niklaas

Video 5: De amigos genieten #inulst

Download hier de disclaimer

Inloggen