menu

Young Ones Concert met Romy Monteiro en Marieke Elsinga
Terug naar evenementen

Gegevens

Datum: 07-04-2018

Sportlaan 11
Hulst
Telefoonnummer: 0651798032
E-mailadres: info@the-young-ones.com
Website: Bezoek website

Stilzitten gaat dit jaar écht niet lukken tijdens het Young Ones Concert 2018.
In de Noordhal van Den Dullaert in Hulst klinkt DISCO! op zaterdag 7 april. Bij zo’n feestelijk thema horen ook spetterende gastartiesten en die heeft het Zeeuws Vlaamse orkest gevonden: zangeres Romy Monteiro en presentatrice Marieke Elsinga staan met The Young Ones op de planken.DISCO!
Al wekenlang gaat het dak van de repetitieruimte van The Young Ones er op vrijdagavond af. Het orkest onder leiding van dirigent John Curfs repeteert de grootste discohits uit de jaren zeventig. Denk aan artiesten zoals Earth, Wind & Fire, The Beegees en KC and the Sunshine Band. Het concert met het thema DISCO! is niet alleen een muzikale tijdreis met een knipoog naar flonkerende discoballen en broeken met wijde pijpen. Het orkest laat op 7 april ook nieuwere muziek met een onmiskenbaar discogevoel horen. Zoals Crazy in Love van Beyonce en I’m Every Woman van Whitney Houston. Dat er muziek van twee van de misschien wel grootste zangeressen aller tijden wordt gespeeld, is geen toeval. Gastsoliste Romy Monteiro heeft net zo’n dijk van een stem. Ze vertolkte de hoofdrol in de musical The Bodyguard, naar de gelijknamige film met Whitney Houston uit 1992, en laat daar ook met The Young Ones verschillende nummers uit horen. Naast opzwepende en swingende muziek, maakt Romy met het orkest ook uitstapjes naar andere genres. Presentatrice Marieke Elsinga, bekend van onder meer RTL Boulevard en Qmusic, gidst het publiek vakkundig door de muzikale tijdreis heen. Een klankregisseur zorgt voor het geluid en een wervelende lichtshow maakt het discogevoel compleet.


Romy Monteiro
De muzikale carrière van zangeres Romy Monteiro (1992) nam vier jaar geleden een vlucht toen ze meedeed aan televisieprogramma The Voice of Holland. Ze oogstte succes met haar versie van I Will Always Love You van Whitney Houston en schopte het uiteindelijk tot de kwartfinales. Dat bleef niet onopgemerkt. Toen Stage Entertainment in 2015 een hoofdrolspeelster voor de musical The Bodyguard zocht, werd Romy gevraagd. De musical is gebaseerd op de film waarin Whitney Houston de hoofdrol vertolkt en muziek van Houston de rode draad vormt. The Bodyguard was twee jaar lang, in 2016 en 2017, te zien in Nederland en kreeg de prijs voor Beste Grote Musical bij de Musical Awards. Romy won een Musical Award in de categorie Aanstormend Talent, voor haar rol in de musical. Naast zingen, kan Romy nog veel meer. Ze presenteert het programma ‘Mijn Vader is de Beste’ van AVRO/TROS en stond met haar moeder Antje Monteiro in 2016 in de kwartfinale van televisieprogramma Dance Dance Dance.

Marieke Elsinga
Marieke Elsinga (1986) is een alleskunner op radio en televisie en begon haar loopbaan bij de radio. Vanaf 2011 maakte ze programma’s voor verschillende zenders en was vanaf 2013 als presentatrice op radiozender Qmusic te horen. Ook ging ze als verslaggever op pad voor dj’s Mattie en Wietze van Qmusic. Na twee jaar stapte ze over naar omroep NH, waar ze als presentatrice aan de slag ging. Ze heeft inmiddels een indrukwekkend cv, zo was ze in 2016 als co-presentator bij RTL Late Night te zien en is nu werkzaam bij RTL Boulevard. Ook deed ze in 2017 mee aan het achttiende seizoen van Expeditie Robinson. Onlangs won Marieke de Aanstormend Talent Award tijdens het Televiziergala 2017.


Kaartverkoop
De kaartverkoop is gestart, kaarten zijn verkrijgbaar via de website van The Young Ones: www.the-young-ones.com.


Inloggen