menu

The Young Ones in concert 2019


30 jaar The Young Ones in concert, met dit jaar Alain Clark, Rick Brandsteder en de Zandtovenaar.

Terug naar evenementen

Gegevens

Datum: 13-04-2019

Sportlaan 24
4561 LR Hulst
Telefoonnummer: 0114-314351
E-mailadres: info@the-young-ones.com
Website: Bezoek website

The Young Ones bestaan dertig jaar en dat bijzondere jubileum gaat niet onopgemerkt voorbij. Het orkest trakteert het publiek op zaterdag 13 april op een concert met spetterende muziek en dito gastsolist en presentator: Alain Clark en Rick Brandsteder. Daarnaast is er nog een extra gastartiest: de Zandtovenaar.


Get the horns out!
In november stonden de muzikanten nog met Lisa Lois in het Scheldetheater en meteen daarna begonnen de repetities voor het jubileumconcert op 13 april. Dertig jaar is bijzonder en The Young Ones zetten dit jaar daarom een tandje extra bij. Alain Clark heeft de afgelopen jaren veel hits gescoord, die The Young Ones samen met hem willen laten horen. Zo worden Blow me away, Back in my World, Hold on, Father and friend en zelfs zijn laatste single Sunday afternoon gespeeld. Daarnaast laat het orkest ook eigen repertoire horen, dat aansluit bij de energieke en soulvolle nummers van Alain. Er wordt onder meer muziek van Herbie Hancock en Chick Corea gespeeld, maar ook pophits van Sting en een klassieker werk van George Gershwin. Bij die gevarieerde en energieke muziek, hoort ook een jonge en enthousiaste presentator. Die hebben The Young Ones gevonden in Rick Brandsteder. Daarnaast is er nóg een speciale gast. De Zandtovenaar geeft een magisch tintje aan de avond en beeldt met zand uit wat The Young Ones laten horen. Een klankregisseur zorgt er tijdens het concert voor dat alle muziek precies klinkt zoals het moet. Als kers op de taart is er een lichtshow, maar voor het zover is, zijn The Young Ones komende weken aan het repeteren onder de enthousiaste leiding van dirigent Machiel de Kruijf. Alain Clark zingt het in zijn hit Blow me Away: ‘Get the horns out!’ En dat is precies wat The Young Ones gaan doen.


Alain Clark
Hij is zanger, gitarist, componist en producer. Alain Clark is een muzikaal multitalent. Hij heeft een flinke rij hitsingles op zijn naam staan en een Zilveren Harp en Edison op de schoorsteenmantel. Ook stond hij op bekende festivals zoals San Remo, Montreux Jazz, North Sea Jazz en onlangs trad hij op in een uitverkocht Carré. The Young Ones staan straks ook op zijn indrukwekkende en lange lijst met optredens. Met Alain Clark halen The Young Ones een muzikale vakman naar Hulst. Alain is al jaren een bekende naam in de muziekwereld. In 2004 kwam zijn eerste album Alain Clark uit, met Nederlandstalige muziek. Hij zette zichzelf op de kaart met funk- en soulmuziek, zoals zijn singles Heerlijk en Ringtone. Als producer werkte hij onder meer voor Ali B en Boris. In 2007 verscheen zijn Engelstalige album Live It Out, waar zijn hits Blow me away en Father and Friend, een duet met zijn vader, op staan. Inmiddels is zijn vijfde album in de maak. Alain Clark deed in 2018 ook mee aan televisieprogramma De Beste Zangers, waarbij hij liet zien dat hij alles kan zingen.

Rick Brandsteder
Rick Brandsteder is niet meer weg te denken van televisie. De lijst met televisieprogramma’s die Rick Brandsteder in de afgelopen jaren presenteerde is op zijn zachtst indrukwekkend te noemen. In 2005 begon hij op jonge leeftijd met presenteren. Sinds 2017 presenteert hij Temptation Talk, sinds vorig jaar Zon, Zuipen, Ziekenhuis: Hier is het feestje! En hij was vorig jaar kandidaat in het programma Boxing Stars. Ook is Rick een bekend gezicht bij RTL Boulevard. Hij is kortom al lang niet meer de ‘zoon van’ Ron Brandsteder.

De Zandtovenaar
Ger van der Vijver, oftewel de Zandtovenaar, schildert met zand. Hij maakt met zijn handen tekeningen in zand, die passen bij een verhaal of muziek. Hij doet dat op een verlichte glasplaat en door middel van projectie kan het publiek dat volgen op een scherm. De Zandtovenaar is regelmatig te zien op televisie, had zijn eigen serie de Zandtovenaar en treedt met bekende artiesten op.


Kaartverkoop
De kaartverkoop is gestart, kaarten zijn verkrijgbaar via de website van The Young Ones: www.the-young-ones.com.

Inloggen