menu

Kunstgalerie Hulst 2019


3 t/m 26 mei is in Hulst Vestingstad alweer de 17e Kunstgalerie Hulst.

Als basis wordt de Kunstroute langs de etalages van Hulster ondernemers genomen. Op overzichtelijke wijze loopt u van het ene naar het andere kunstwerk en onderweg komt u Exposities, Galeries, Pagadders, Beelden in de openbare ruimte en verrassende zaken tegen.Terug naar evenementen

Gegevens

Van: 03-05-2019
Tot: 26-05-2019

Vesting
Hulst
Telefoonnummer: 0114-315221
E-mailadres: kunstgalerie@hulstnet.nl

Stemmen en kans maken op leuke prijzen

Er kan op de kunstwerken worden gestemd via de website www.hulstvestingstad.nl

De maker van het werk met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs en één van de stemmers op het winnende werk maakt kans op een waardecheque van €100 euro te besteden bij één van de deelnemers aan Kunstgalerie Hulst of tickets voor een voorstelling naar keuze voor een voorstelling van Hulst Cultureel seizoen 2019-2020.

Stadsdichter

Willem de Geus is onlangs door het college van Burgemeester en Wethouders benoemd tot stadsdichter van Hulst. Het college zal dit officieel voltooien tijdens de vernissage van Kunstgalerie Hulst. Het eerste officiële gedicht van onze stadsdichter zal dan ook een feit zijn!

Galeries en exposities

Tijdens de wandeltocht kom je ook diverse expositieruimten en Galeries tegen waarin bijzondere tentoonstellingen te bezichtigen zijn.

  • Op de Grote Markt vind je de Kunstbank, waar in de weekends diverse demonstraties en workshops worden gegeven  (info facebook Galerie de Kunstbank) Zij zijn geopend op woensdag- zaterdag- en zondagmiddag.
  • In Galerie d’Art (Lange Bellingstraat 48)  zet Herman Thielens voor deze gelegenheid op de zaterdagen zijn deuren open (normaal enkel op afspraak te bezoeken) waarin hij eigen werk, maar ook zeer bijzonder verzamelwerk laat zien.
  • Gallery La Bohème vind je achter de Basiliek in de Lange Nieuwstraat. Willem de Geus zit hier normaal gesproken bijna iedere dag te werken en je kunt er zo binnen lopen.
  • In het ’s Landshuis (Steenstraat 37) is HulstArt actief met diverse exposities. In de beeldentuin tref je de werken van Lut de Baere en in de Grote zaal en Paardenstal respectievelijk exposities van Ut Fotocollectief en van Emiel vd Velde. Op de zolder is een gedeelte van de Museum expositie van Kornelis Jacobus Huineman te zien.
  • Museum Hulst (Steenstraat 28) toont naast de eigen collectie, de tentoonstelling van de eerder genoemde werken van Huineman.

Speed Art Dating

Kunstenaars/kunstenmakers kunnen tijdens drie zaterdagen in mei (4,11,18) voor een en een half uur hun kunsten vertonen in een aantal leegstaande panden in de binnenstad van Hulst. In die anderhalve uur richt men in, houdt men eventueel een vernissage en richt men terug uit, waarna de volgende aan de beurt is. Er zijn ca.40 deelnemende kunstenaars. Voor het volledige programma kijk je op www.hulstart.nl of volg facebook Hulst Art

Zinnenprikkelende projecten en bestaande kunstwerken

Houdt oren en ogen open terwijl je de route loopt omdat zomaar een verrassend project de kop op kan steken. Daarnaast zijn ook de bestaande kunstwerken weer eens de moeite om bekeken te worden. Vergeet ook de Pagadders niet, het komt allemaal voorbij op je route.

Facebook, instagram en brochures

Volg hulst vestingstad op facebook en instagram en blijf op de hoogte over alle nieuwtjes mbt Kunstgalerie Hulst. De brochures met de route zijn te verkrijgen vanaf 3 mei bij de deelnemers (zie website) en VVV kantoor en te downloaden van de website www.hulstvestingstad.nl.

Inloggen