menu

Afgelast! Matthäus Passion in Hulst


Geannuleerd! Uitvoering Matthäus Passion in de Basiliek van Hulst 29 maart 2020.

Terug naar evenementen

Gegevens

Datum: 29-03-2020

Steenstraat 2
4561AS Hulst Hulst
Telefoonnummer: 0621669155
E-mailadres: info@matthauspassionhulst.nl
Website: Bezoek website

Matthaüs-Passion Hulst
Stichting Rotary Project Matthäus-Passion Hulst organiseert al sinds 2000, jaarlijks een uitvoering van Bach’s Matthäus-Passion in de Basiliek te Hulst.
De Matthäus-Passion in de Basiliek van Hulst kent al een veel langere geschiedenis.
71 jaar geleden, op zondag 14 maart 1948, vond de eerste uitvoering plaats o.l.v. Piet van Egmond. Het was de eerste keer dat in Nederland de Matthäus-Passion in een katho-lieke kerk werd uitgevoerd en tevens ook de eerste in Zeeuws-Vlaanderen. Tot en met 1969 heeft er jaarlijks een uitvoering plaatst gevonden met slechts een onderbreking in 1953, dit ten gevolge van de watersnoodramp. In 1970 heeft men door gebrek aan financiële middelen met de traditie moeten ¬breken. In 1988 en 1990 hebben de toenmalige organisatoren nog een poging gewaagd om er een tweejaarlijks terugkerend evenement van te maken, maar helaas, opnieuw door het niet rond krijgen van een sluitende begroting, heeft men deze plannen niet kunnen verwezenlijken.

Initiatief Rotaryclub Hulst
Pas in 1999 werd, geïnspireerd door de voltooide restauratie van de Basiliek, het initiatief genomen vanuit Rotaryclub Hulst, om samen met dirigent Jo Ivens en de Koninklijke Gentse Oratorium Vereniging opnieuw de Matthäus-Passion als een jaarlijks terugkerend evenement op de culturele kaart te zetten. De samenwerking met dirigent Jan Vuye en de Koninklijke Gentse Oratorium Vereniging VZW zorgt nu al twintig jaar voor een hoogstaand ¬gebeuren in de prachtig gerestaureerde Basiliek van de mooie vestingstad Hulst. Dit evenement zou natuurlijk niet ¬kunnen worden gerealiseerd zonder de ondersteuning van sponsoren, bestaande uit zowel particulieren, de gemeente Hulst als het bedrijfsleven. Zoals ook bij voorgaande uitvoeringen het geval was weten vele trouwe liefhebbers van de Matthäus-Passion afkomstig uit Zeeland, Noord-Brabant en België de weg naar Hulst te vinden.
Op 29 maart 2020 zal, traditiegetrouw twee weken voor Pasen, voor de 21e keer op rij het aangrijpende passieverhaal van J.S. Bach in Hulst worden uitgevoerd met medewerking van het orkest La Passione uit Lier en twee koren: de ¬Koninklijke Gentse Oratorium Vereniging en het kinder¬koor Flanders Boys Choir uit Sint Niklaas. Het geheel zal worden geleid door dirigent Jan Vuye.

Solisten bij de 21e uitvoering:
Irene Carpentier sopraan
Pieter De Praerere alt
Jan Van Elsacker tenor-evangelist
Koen Vereertbrugghen tenor-aria’s
Tijl Faveyts bas-Christus
Joris Derder bas-aria’s

Inloggen