Huidige weer

6 °C
Merendeels bewolkt

Nieuwsbrief

Zoeken

Bezienswaardigheden

Al wandelend over de 3,5 km lange stadwallen of door de vestingstad, ontdekt men vele oude gevels en gebouwen die getuigen van een eeuwenoude geschiedenis. De Willibrordusbasiliek, het stadhuis en de vele andere monumentale panden maken van Hulst één groot "openluchtmuseum". Bij de VVV is een wandelroute verkrijgbaar met een uitgestippelde route langs de monumenten.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Subcategorieën

De vestingstad Hulst ademt sfeer, dit voel je als je door één van de drie poorten Hulst binnen komt. Tal van monumenten en kunstwerken verwijzen naar een eeuwenoude historie. Beleef deze historie en neem een kijkje binnen de vesting.

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden in ons land. Dit en het onmmiskenbare Bourgondische karakter van de stad, zorgen voor vele dagjesmensen. Maar de gemeente Hulst is veel meer dan dat. Ook buiten de grenzen van de vestingstad zijn er vele bezienswaardigheden.

De gemeente beslaat het overgrote deel van Oost Zeeuws Vlaanderen en telt behoorlijk veel dorpen en buurtschappen. Allemaal met een eigen identiteit en karakter. Boven het landschap steken in totaal 15 kerktorens uit. Bovendien is ook in menig dorp het voormalige gemeentehuis te traceren. 

Hulst Vestingstad bezit een redelijk aantal beelden die verwijzen naar de geschiedenis door de eeuwen heen. Met name "Reynaert" en de "Staatsen en de Spaansen" kom je veelvuldig tegen op de wandelingen door en om de vestingstad. Bij het VVV kantoor is de Beeldenroute verkrijgbaar.

In Januari 2014 werd Hulst door de lezers van ANWB kampioen gekozen tot Mooiste Vestingstad van Nederland. Op de website www.mooistevestingstad.nl ziet u waarom.