Huidige weer

6 °C
Merendeels bewolkt

Nieuwsbrief

Zoeken

Komende evenementen

18-09-2017 - 18-01-2018 Cursus Keramiek-Boetseren
01-11-2017 - 17-01-2018 Cursus Tekenen en Schilderen voor volwassenen
01-11-2017 - 17-01-2018 CURSUS KERAMIEK EN BOETSEREN
20-11-2017 - 18-12-2017 Cursus "Keramiek" voor kinderen
20-11-2017 - 18-12-2017 Cursus "Keramiek" voor kinderen
Alle evenementen >

Van 6 t/m 28 mei is er weer veel moois te bewonderen in Hulst Vestingstad. Tijdens de Kunstgalerie 2017 exposeren 35 kunstenaars bij even zoveel ondernemers in de etalage. Bij deze editie is zoals gebruikelijk door Isabella Ivens een wandelroute langs de etalages gemaakt welke is te downloaden van deze site.


Hulst Pakt Uit
De deelnemende ondernemers geven in deze periode Hulst Pakt Uit loten aan hun klanten, waarmee mooie prijzen te winnen zijn, o.a. een waardebon van 250 euro , beschikbaar gesteld door de Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad, waarmee een Kunstwerk uit Kunstgalerie Hulst geheel of gedeeltelijk kan worden aangekocht. Daarnaast stelt de Gemeente Hulst een Litho van Reynaert de Vos beschikbaar en Hulst Cultureel, kaartjes voor één van de voorstellingen in het komende seizoen. Tevens kunnen bewonderaars van kunstwerken stemmen op het mooiste kunstwerk, ook hiermee dingt men mee naar de prijzen.

’s Landshuis exposities, workshops en vernissage
Bijzonder aan deze 15e Kunstgalerie is de samenwerking met De Kunstraad en Hulstart. Tijdens de
Vernissage op 5 mei wordt nl. ook de expositie van Lutgard Wittocx zowel in het ’s Landshuis als in de tuin van ’s Landshuis geopend. In de paardenstal stelt het SASK (stedelijke Academie Schone Kunsten) zich op met een divers aanbod aan kunstwerken tijdens de gehele maand mei. Zij verzorgen deze maand ook diverse workshops. De Vernissage wordt opgeluisterd door Liselot Verschueren, leerling uit de talentenklas van de Zeeuwse Muziekschool samen met docent Gino Mehauden.

Kunstpleinen
Ieder zondag van 7 t/m 28 mei is er aan de Bierkaai een Kunstplein van 13.00 tot 17.00 uur.
Met name kunstenaars die exposeren in de etalages, krijgen hiermee een extra podium om
meerdere werken aan het publiek te tonen.

Kunstspoor
Voor de jeugd is er dit jaar een speurtocht langs de kunstwerken in de etalages bedacht. Zowel voorde jeugd in de leeftijd van de basisschool als het voortgezet onderwijs is er een opdrachtenformulier te downloaden van de websites www.hulstvestingstad.nl en www.bezoekhulst.nl Door het beantwoorden van de vragen kan een slagzin worden gemaakt, welke kan worden ingestuurd tot 4 juni. Hiermee maakt men kans op bioscoopkaartjes beschikbaar gesteld door Cine City Terneuzen of kaartjes voor een familievoorstelling van Hulst Cultureel. Ook leuk als familie uitstap!

Gratis Parkeren
Als je al direct op de eerste dag, 6 mei, naar Hulst komt kun je ook nog eens gratis parkeren in de Vestingstad. De Gemeente Hulst heeft in overleg met Ondernemersvereniging Hulst Vestingstad
besloten dat het iedere eerste zaterdag van de maand gratis parkeren is.

 

Hulst, speciaal voor jou!

Romantiek

Gaat er iets boven een dagje romantisch stappen met uw partner, vriend of vriendin? Gewoon lekker ontspannen in een sfeervolle entourage? Hulst Vestingstad leent zich hier uitstekend voor.

Lees meer...
Kinderen

Wat is er leuker dan met de kinderen ergens heen te gaan waar zij het naar de zin hebben, want wees nou eerlijk... als de kinderen het naar de zin hebben dan hebben de ouders het ook gezellig.

Lees meer...
Historisch

Hulst is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. Tijdens een wandeling over de 3,5 km lange stadswallen heb je een schitterend uitzicht over de gerestaureerde binnenstad.

Lees meer...
Sportief

Hulst is bij uitstek geschikt om fietsend en wandelend te verkennen. Dankzij het netwerk van uitgestippelde routes ontdek je de verborgen kreken, kronkelige polderdijkjes en sfeervolle dorpjes

Lees meer...